terminus

Lamper


Er De interesseret i en bestemt lampetype?

light11 præsenterer Dem for de forskellige lampetypers karakteristika. De bestemmende faktorer er i denne forbindelse lysets retning, samt lampens fleksibilitet. light11 viser Dem altså, om lampen er egnet til Deres individuelle formål, og giver nyttige anbefalinger om dens anvendelse.
 

Bordlamper

Bordlamper er mobile, de spreder deres lys der, hvor man stiller dem. Typiske udførelser er lamper med skærm og fleksible skrivebordslamper. Bordlampernes særlige fordel: De kan tændes og slukkes direkte på lampen, fra stolen & sofaen, sengen eller skrivebordet. Til forskel findes der bordlamper, som udsender deres lys nedad eller opad, eller begge dele.

Læs også Bordlamper

Standerlamper

Standerlamper er mobile, de spreder deres lys der, hvor man stiller dem. Det er en fordel, at de f.eks. kan betjenes fra siddende stilling i stolen & sofaen. Standerlamper er mere velegnede til at give rumbelysning end bordlamper, da de kan forsynes med en højere watteffekt. På grund af højden kan man ikke se ind i den klare lyskilde, så der er ingen fare for at blive blændet. Typiske udførelser af standerlamper er sådanne, hvor lyset er rettet opad mod loftet. Endvidere findes der skærmlamper, hvis lys både stråler opad og nedad, samt indstillelige læselamper, som sender lyset nedad.

Læs også Standerlamper

Pendellamper

Pendellamper anbringes i loftet og er s?ledes pladsbesparende. De bruges mest til at oplyse jævne flader, som f.eks. borde, bardiske og skænke.
anbringes i loftet og er s?ledes pladsbesparende. De bruges mest til at oplyse jævne flader, som f.eks. borde, bardiske og skænke.

Læs også Pendellamper

Loftslamper

Loftslamper anbringes direkte i loftet og er således pladsbesparende. De kan eksempelvist bruges i badeværelset eller entréen som rumbelysning eller til at oplyse bestemte områder, som f.eks. borde, skabe og billeder. Typiske udførelser er loftslamper, som spreder deres lys nedad, på væggen eller i alle retninger.

Læs også Loftslamper

Væglamper

Væglamper anbringes på væggen. De er flade og er især velegnede til smalle rum, som f.eks. entré og badeværelse. Væglamper kan benyttes til at give rumbelysning eller som zonebelysning ved siden af et spejl.
Typiske udførelser er væglamper, som spreder deres lys opad og nedad, opad, nedad eller i alle retninger.

Læs også Væglamper

Møbellamper

Møbellamper anbringes direkte på møblet. Her oplyser de den omgivende zone med et klart lys. Typiske udførelser er møbellamper, hvis lys er rettet nedad, og som kan indstilles eller ikke indstilles.

Læs også Møbellamper

Læs også Bordlamper


top