terminus

God hyggebelysning


God hyggebelysning

Den stemningsfulde belysningen giver en anderledes atmosfære. Det giver lys, men lyser ikke ret meget op. Det forbindes i langt højere grad med hygge, romantik, fascination og lidenskab. Det enkle formål: Kærtegn og ømhed for hjerte og sjæl. Den stemningsfulde belysning virker bedst om aftenen, når omgivelserne er mærke. Men det er vigtigt, at hyggebelysningen ikke er for kraftig, ellers forsvinder stemningen hurtigt. En stemningsfuld belysning skal derfor snarere glåde end lyse. Og når De virkelig vil slappe af, så sluk også for lyset. Skæret fra levende lys giver de rigtige rammer til en afslappet stund med et glas vin... Stemningsfuldt lys kan stilles/indpasses overalt, hvor det kan udfolde sin virkning, f.eks. i vindueskarmen, på sidebordet, kommoden, spise- eller sofabordet, reolen eller på gulvet.

 

Hyggebelysning til spisebordet

På spisebordet anbefaler vi stemningsfulde lamper, som understreger den hyggelige atmosfære. Jo mere levende stemningsbelysningen er, desto mere behageligt er det for samværet omkring spisebordet. Det bedste eksempel er levende stearinlys. De oplyser ganske vist ikke spisebordet på en ideel måde, men tryller enhver dybfrostpizza til at være et festmåltid. Den nyeste trend inden for stemningsfuld belysning er LED-lamper med lysdioder. Det særlige er: De giver mulighed for at ændre lysfarve efter lyst og behov. I kombination med tilsvarende fjernbetjeninger, som indeholder forskellige lysprogrammer, kan man således indstille lyset på en dynamisk måde. Lampen spiller således automatisk sammen med det ønskede indtryk og giver et levende farveskift. Der skabes således en atmosfære, som er mere end usædvanlig. LED-lamper tilbydes i øvrigt ofte med akkumulatordrift, så de kan bruges uden ledning og dermed er fremragende til fritstående spiseborde.

Lamper for Hyggebelysning

Hyggebelysning til anretterbordet

Stearinlys eller lysobjekter på anretterbordet giver spændende vinkler og støtter en hyggelig atmosfære i stuen. Særlige effekter kan opnås, når hyggebelysningen på anretterbordet er afstemt med stemningslyset på sofabordet. En stemningsfuld belysning på anretterbordet anbefales altid, når der ikke står en lampe på bordet, som også kan bruges som zonebelysning, f.eks. fra en læselampe til stolen & sofaen.

Lamper for Hyggebelysning

Hyggebelysning til sofabordet

Et stemningsfuldt lys på sofabordet skaber fællesskab for de mennesker, der sidder omkring bordet. Det skaber et fælles, centralt lysområde, som tiltrækker alle. Det skal være hyggeligt, levende og dragende, men må ikke være for lyst, fordi personerne omkring bordet så rykkes for langt ud i baggrunden. Den nyeste trend inden for stemningsfuld belysning er LED-lamper med lysdioder. Det særlige er: De giver mulighed for at ændre lysfarve efter lyst og behov. I kombination med tilsvarende fjernbetjeninger, som indeholder forskellige lysprogrammer, kan man således indstille lyset på en dynamisk måde. Lampen spiller således automatisk sammen med det ønskede indtryk og giver et levende farveskift. Der skabes således en atmosfære, som er mere end usædvanlig. I øvrigt: LED-lamper tilbydes i øvrigt ofte med akkumulatordrift, så de kan bruges uden ledning og dermed er fremragende til fritstående sofaborde.

Lamper for Hyggebelysning

Hyggebelysning til reolen

Reoler og deres indhold bliver ofte ikke benyttet hver dag. De kan dermed få rummet til at virke statisk og mindre hyggeligt. Levende hyggelamper virker her afslappende, livgivende og udglattende. Stearinlys, som sættes i beskyttende glas i reolen, kan ligeledes anbefales som lysobjekter, der giver et særligt blikfang i rummet.

Lamper for Hyggebelysning

Hyggebelysning til sidebord & kommode

Stearinlys eller lysobjekter, som f.eks. lyskugler, på sidebordet & kommoden er tegn på god smag. De er meget dekorative og understreger en hyggelig atmosfære. Især anbefales hyggelamper på sideborde & kommoder, hvor man vil skabe en harmonisk fordeling af stemningsfuldt lys via rummets lyskilder.

Lamper for Hyggebelysning

Hyggebelysning til vindueskarmen

Belyste vinduer virker fascinerende, hemmelighedsfulde og indbydende. Deres signal: Her sker der noget, her er mennesker sammen, her er levende og hyggeligt... Stemningslys i vindueskarmen giver en ramme for boligens lysrum og skaber samtidig en behagelig forbindelse til omverdenen. Usædvanlige blikfang, f.eks. fra en lampe med aluminiumdampet skærm, understreger det eksklusive indtryk.

Lamper for Hyggebelysning

Hyggebelysning til gulvet

Halvskjulte hjørner bliver til usædvanlige blikfang via stemningsfuldt lys på gulvet. På den måde kan mærke vinkler, f.eks. under tagudhæng, opgraderes betydeligt. Dekorative hyggelamper på gulvet, som f.eks. lyskugler, bringer blidt "måneskin" ind i boligen og understreger dermed en romantisk atmosfære. Hyggelys, der er placeret på gulvet, fungerer samtidig som god natorientering i mærke rum, uden at hele rummet fyldes med lys.

Lamper for Hyggebelysning

Læs også Lamper


top